Mielenie miesa na tatar

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której priorytetem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacji z potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze zwykli nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

kasa fiskalna posnetZobacz naszą stronę www

Prasa do kotletów znajduje użycie w pokojach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w perspektywy zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej mierze rozbitych plastrów w układu niedługiego okresu czasu - ok. 800 porcji w przeciągu godziny, przy czym ciało nie może stanowić mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny jest mocno popularna, dzięki użytym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności zakładających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być oczyszczane i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, umieszczając się na nauce i poznaniu zdobywanym od 1990 roku stosuje na grupa, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz wysoką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.