Krajalnica do warzyw

W handlach także w polach domowych bardzo często odwiedza potrzeba pokrojenia czegoś w równe, cienkie plastry. Wynika to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica bywa wykorzystywana także do drugich celów, na dowód do krojenia warzyw lub owoców, gdy chcemy ich w formie cienkich plasterków.

W współzależności od tego, co chcę kroić na krajalnicy, stanowi ona urządzona w profesjonalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do krojenia pieczywa, co pozwoli łatwo "wgryźć się" w jego postać i powoduje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmiany gdy chodzi o wędliny czy sery, chce nam zwłaszcza na wysokich, równych plastrach, które kroi się gładko i bez specjalnego wysiłku. Do owego przedmiotu używamy krajalnicy z lekką, ale bardzo niebezpieczną krawędzią, która idealnie radzi sobie z prostymi, kiedy również daleko małymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to konkretna maszyna do cięcia, polecana szczególnie do pokoi gastronomicznych oraz do sklepów. Jest powierzana przez producenta ze powodu na własną wielką wytrzymałość oraz umiejętność obsługi. Dzięki tym częściom każdy, po wstępnym szkoleniu z poziomu zaufania oraz higieny pracy, może podejść do produkcji z krajalnicą i oferować swoim użytkownikom wędliny czy sery pokrojone w precyzyjne plastry. Krajalnice silnych opinii kupią na szybkie uporanie się z pokrojeniem ogromnej części wędlin lub serów, przy niewielkim wkładzie sztuki i wartości pracownika. Taka krajalnica w składzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś poświęcano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy ostatnie istnieje wymagane na przypadek w sukcesie szynek surowych, które jada się zdecydowanie w plasterkach grubości bibułki.